Caută
Close this search box.

Primăria Sectorului 1: Acționăm responsabil, în echilibru cu natura

dan tudorache

Mediul înconjurător reprezintă un element esențial al existenței umane și este rezultatul interferențelor unor elemente naturale – sol, aer, apă, climă, biosferă – cu elemente create prin activitatea umană. Distrugerea mediului înconjurător reprezintă practic distrugerea celei mai mari bogății pe care o are omenirea: natura înconjurătoare.Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, a inițiat un proiect de responsabilizare a acțiunilor omului față de natură. „Suntem mulți și fiecare acțiune a noastră contează! Haideți să fim împreună în această acțiune continuă de salvare a naturii!“, precizează inițiatorii proiectului. Tema de săptămâna aceasta este Sisteme naturale în interacțiune.

Fiecare acțiune a noastră, benefică sau distructivă pentru mediu, declanșează un întreg lanț de acțiuni. Natura are o forță uriașă de regenerare, dar omul a reușit să o învingă, iar acum natura bate în retragere.

Oare nu e de datoria nostra, a fiecăruia dintre noi să ne propunem ca în fiecare zi să facem un gest, cât de mic, în a sprijini Natura? Suntem puternici, dar suntem oare și înțelepți în a ne folosi puterea?

Acționăm responsabil, în echilibru cu natura
Sisteme naturale în interacțiune, tema acestei săptămani, se referă la relația acțiuni umane – mediu înconjurător, respectiv la responsabilitățile noastre în raport cu mediul înconjurător, interdependența lor, care influențează echilibrul ecologic și determină condițiile de viață pentru viitor. Am creat o lume super-tehnologizată, deși vrem să trăim într-un mediu care să ne asigure sănătatea. Modificăm mediul în care trăim, după care facem eforturi să ne adaptăm la el.

Suntem mulți și fiecare acțiune a noastră contează! Haideți să fim împreună în această acțiune continuă de salvare a naturii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri