Caută
Close this search box.

Primul poliţist mort de coronavirus avea 49 de ani

Sindicatul Europol a anunțat că a murit primul polițist infectat cu COVID-19. Alexandru Gibea avea 49 de ani și era șeful postului de Poliție Ipotești, a Secției 4 de Poliție Rurală Coteana, din IPJ Olt.

Polițistul fusese internat în 28 mai la Spitalul din Slatina, iar două zile mai târziu a fost transferat la Spitalul din Caracal. Ulterior, starea bărbatului s-a înrăutățit, astfel că polițistul a fost transferat în capitală la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, la Terapie Intensivă. Bărbatul suferea și de alte afecțiuni medicale.

Sindicatul Europol susține că în timp ce polițiștii sunt expuși în prima linie la infectarea cu coronavirus, Ministerul de Interne încearcă să ascundă cifrele reale cu polițiștii care suferă de COVID-19 și nu le dau publicității.

Comunicatul integral al Sindicatului Europol

În vremea pandemiei, când virusul ucigaș face ravagii, Poliția Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, Secția 4 Poliție Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri.

Inițial a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal. Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutățit, fiind transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase„Matei Balș” la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din cauza complicațiilor apărute, acesta suferind și de alte afecțiuni acumulate de-a lungul carierei.

Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia și fiica acestuia, cât și soția ajutorului şefului de post din Ipoteşti.

Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt expuși la a fi infectați cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu polițiști infectați, aceste informații nefiind date publicității. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri