Caută
Close this search box.

PSD a plătit o campanie murdară pe Facebook, despre PNL cel rău care a iniţiat pensiile speciale

moscova

PSD derulează, prin intermediul paginii de Facebook guvernare.net, o campanie de fake news pe Facebook, prin care se afirmă că pensiile speciale au fost iniţiate de liberali.

PSD a creat mai multe pagini de Facebook, prin care distribuie articole sponsorizate, care conţin informaţii false sau manipulatorii privind guvernarea PNL. PSD nu îşi asumă paternitatea acestor pagini, pentru a crea impresia de neutralitate a sursei informaţiilor.

Pagina guvernare.net funcţionează exact pe aceleaşi principii utilizate şi în cazul paginii Readlog. Duminică, guvernare.net a distribuit un articol plătit pe Facebook în care se susţine că pensiile speciale au fost inventate de PNL.

 

Guvernare.net distribuie periodic articole sponsorizate, în special din alte publicaţii, prin care sunt atacaţi adversarii PSD.

Însă majoritatea legilor care privesc pensiile speciale au fost iniţiate de PSD.

Funcţionarii publici parlamentari au pensiile reglementate prin legea 215/2015 care modifică legea privind statutul acestei categorii de angajaţi. Proiectul de lege a fost iniţiat în martie 2015 de şase deputaţi PSD. Când a ajuns la Camera Deputaţilor pentru votul final, PSD a avut susţinerea partidelor, mai puţin a PNL-ului pentru că 84 de parlamentari s-au abţinut. E de menţionat totuşi ca un parlamentar PNL a votat pentru această lege.

Diplomaţii au stabilite pensiile prin legea 216/2015. Proiectul legislativ a fost iniţiat de şase deputaţi PSD şi unul de la UDMR. A fost votat de toate partidele din Parlament. Din cei 89 de membri PNL prezenţi, 78 au votat pentru adoptarea legii care stabileşte astăzi acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României.

Auditorii publici externi din cadrul Curţii de Conturi beneficiază de pensii de serviciu prin legea nr. 7/2016 care modifică legea de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi. Proiectul legislativ a fost făcut de şapte parlamentari PSD şi unul de la UDMR.

Judecătorii şi procurorii beneficiază de pensii speciale reglementate de legea 303/2004, modificată ulterior. Proiectul a fost iniţiat în 2003 de către guvernul condus de Adrian Năstase, fost lider PSD.

Aleşii locali ar urma să beneficieze şi ei de pensii speciale după ce, în iulie anul acesta, guvernul condus de Viorica Dancila a emis o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Facebook anunţa în decembrie 2018 că a şters 31 de pagini, conturi şi grupuri pe Facebook care manipulau în favoarea PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri