Caută
Close this search box.

PSD continuă seria de afirmaţii delirante la adresa lui Iohannis. „Execută ordinele Budapestei!”

psd

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, îl acuză pe Klaus Iohannis că a „executat ordinele Budapestei”, în momentul în care a decis să atace Legea Trianonului la CCR.

„După ce Guvernul Orban a făcut blat cu celălalt guvern Orban, prin întâlnirea lui Bogdan Aurescu cu Peter Szijjarto din 26 mai, de a nu mai celebră Tratatul de la Trianon, Preşedintele Werner atacă la CCR Legea privind Ziua Trianonului.

Este mai mult decât clar că Lucovid Orban şi Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta doar pentru a-şi consolida PNL poziţia în Partidul Popularilor Europeni şi doar pentru că politruci precum Rases Bogdan, Mircea Hava, Vasile Blaga sau Gheorghe Falcă să mai primească nişte funcţii în Parlamentul European, cu sprijinul Ungariei.

Ştiam că întâlnirea dintre Aurescu şi Szijjarto E UN ACT DE CAPITULARE PENTRU ROMÂNIA, dar nu mă gândeam că preşedintele Werner Iohannis, după tot circul făcut pe tema falsă a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, să execute atât de rapid ordinele Budapestei. Credeam că mai stă o lună, două, să uite lumea…

Îi aşteaptă lucruri grozave pe români în urma intalniririi secrete dintre Aurescu şi Szijjarto:

– PNL le interzice românilor să sărbătorească Ziua Trinanonului;
– PNL va diviza Universitatea din Târgu Mureş în două (una românească şi una maghiară);
– PNL va scoate Limba română, ca probă obligatorie pentru etnicii maghiari;
– PNL va permite utilizarea drapelului Ţinutului Secuiesc în judeţele cu etnici maghiari;
– PNL va pune în ministere un secretar de stat/ subsecretar de stat de la UDMR;
– PNL va permite organizaţiilor extremiste maghiare ”64Comitatate (HVIM)”, „Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI) şi „Garda Maghiară” să-şi desfăşoare în continuare activitatea pe teritoriul României!

Aşa că, Jo napot kivanok, PNL !!!”, a scris Dîrzu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională a României cu privire la legea prin care ziua de 4 iunie este declarată „Ziua Tratatului de la Trianon”, a transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

Şeful statului spune că legea are un „caracter pur enunţiativ, fără ca obiectul legii să fie determinat în mod clar”.

În sesizare se mai arată că nu era nevoie de o lege în acest sens, care nici nu are caracter normativ, ci se putea face „o simplă declaraţie” de către Parlament.

De asemenea, preşedintele spune că legea nu precizează nici ce activităţi pot fi organizate în această zi, la nivel naţional sau local: „Astfel, scopul legii criticate nu este unul individualizat, precis determinat, întrucât nu rezultă cu claritate care este interesul social general vizat”.

„Ţinând cont de toate aceste aspecte, considerăm că instrumentul juridic prin intermediul căruia este realizat acest act de declarare a zilei de 4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon este unul eronat, întrucât această declaraţie per se nu poate fi impusă şi/sau realizată printr-o lege, ca act juridic al Parlamentului, ci se poate realiza doar printr-un act de nivel secundar, executiv/administrativ ori poate îmbrăca, eventual, forma unei declaraţii cu caracter politic”, se mai arăta în sesizarea făcută Curţii Constituţionale.

Totdată, Klaus Iohannis afirma că „legea este echivoca şi nu prezintă claritate în privinţa conţinutului reglementării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri