Caută
Close this search box.

PSD = făţărnicie. A respins la Senat impozitarea pensiilor speciale. Anterior, Ciolacu anunţase că nu va ataca la CCR

psd

PSD da dovadă încă o dată de ipocrie. Într-un vor în plen, senatorii PSD au respins impozitarea pensiilor speciale, chiar dacă preşedintele PSD Marcel Ciolacu anunţase recent că partidus condus de el va vota pentru.

Anunţul a fost făcut de senatorul USR Florina Preşadă, pe contul său de Facebook.

„Senatul tocmai a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale.
USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat.

Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozitam aceste pensii speciale. Am venit cu o propunere de impozitare iar PSD votează împotriva ei. Şi asta pentru că ei au fost dintotdeauna artizanii şi promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politică înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale.

Cum le explică PSD romanilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiţii în sănătate, în această perioadă de criză?

Cât să mai îndure romanii această nedreptate numită pensii speciale? Să ştiţi că cetăţenii romani nu pot fi prostiţi. Ei ştiu cine votează împotriva intereselor lor. Iubiţi România cu ochii deschişi!”, scrie Preşadă.

Preşedintele PSD a declarat recent că banii necesari pentru creşterea alocaţiei copiilor, în conformitate cu standardele legale, pot veni din fondurile atrase de stat în urma impozitării pensiilor speciale. În speţă, Ciolacu a punctat că o astfel de măsură guvernamentală nu ar fi atacată de PSD, la CCR.

Liderul PSD nu este primul social democrat care a subliniat că o măsură eficientă de redresare a bugetului ar fi tocmai impozitarea pensiilor speciale.

„Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţa de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri