Partidul Social Democrat a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon.

”Suntem recunoscători tuturor celor care, prin eroism, jertfă, abilitate politico-diplomatică și demnitate românească au făcut posibil acest moment istoric esențial pentru devenirea Națiunii Române reîntregite”, se precizează în mesaj.

Președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu: „Astăzi #România marchează Centenarul de la semnarea Tratatului de pace de la #Trianon. O pagină esențială a istoriei națiunii române, prin care a fost a fost recunoscută #Unirea Transilvaniei și a părții răsăritene a Banatului cu România, respectiv voința românilor exprimată la 1 Decembrie 1918.

Parlamentul a votat pe 13 mai legea prin care doream să marcăm, cu demnitate, simbolistica națională a Zilei de 4 iunie. Din păcate, președintele Iohannis nu a avut demnitatea și mândria națională de a promulga această lege în timp util, pentru a fi astăzi deja în vigoare.

Eroismul, jertfa, abilitatea politico-diplomatică și demnitatea oamenilor politici de atunci au făcut posibil acest moment istoric esențial pentru devenirea Națiunii Române reîntregite! Un model de urmat pentru cei aflați astăzi la conducerea țării, de a nu mai pune interesele politice personale deasupra intereselor naționale.

Dumnezeu să binecuvânteze România!” – este mesajul postat de PSD pe facebook.

150 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =