Caută
Close this search box.

PSD, o nouă monstruozitate. Strânge semnături de la pensionari pentru mărirea pensiilor

psd

Tabelele cu semnăturile pensionarilor, strânse pentru creşterea punctului de pensie cu 40%, vor fi folosite de PSD, în timpul moțiunii de cenzură.

Comitetul Executiv al PSD a decis ca starea de alertă să fie prelungită pentru încă 15 zile, dar cu anumite condiții, liderii social-democrați fiind convinși că este nevoie de această perioadă intermediară până la ridicarea tuturor restricțiilor.

Liderii din teritoriu au cerut insistent redeschiderea bisericilor, iar Olguța Vasilescu și Paul Stănescu au vorbit despre o amplă campanie de strângere de semnături de la pensionari pentru creșterea punctului de pensie.

Primul care a luat cuvântul în Comitetul Executiv al PSD a fost președintele interimar, Marcel Ciolacu, cel care a prezentat varianta prelungirii stării de alertă pentru încă 15 zile, susțin surse din conducerea PSD.

Liderul social-democrat le-a spus colegilor că așteaptă ca în Parlament să ajungă hotărârea de guvern, dar că aceasta urmează să fie modificată pentru redeschiderea lăcașurilor de cult. Comitetul Executiv al PSD a avut anumite rezerve pentru redeschiderea restaurantelor, partidul depunând o inițiativă legislativă care vine în ajutorul celor din domeniul HORECA.

Discuția din cadrul Comitetului Executiv fusese precedată săptămâna trecută de ședința Biroului Permanent Național în care s-a vorbit despre o stare intermediară sau o aşa-zisă „stare de semi-alertă”.

„Nici noi, politicienii, nu știm ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Știm că în spațiile închise se pot juca păcănele. Știm că în biserici nu se poate intra, nu știm dacă bolnavii cronici pot în continuare să meargă în tratament în spitale.

Spitalul Colentina e închis degeaba. Tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD, exclus să votăm achiziții directe și multe alte aberații care nu au ajutat pe nimeni. Ne-am dori o stare intermediară, nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile, acesta va fi votul nostru”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

Potrivit surselor participante la discuție, Gabriela Firea a insistat pe ideea că România face prea puține teste și de aceea nu se știe numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus. Primarul Capitalei le-a reproșat colegilor că votează prelungirea stării de alertă fără ca decizia lor să fie bazată pe date științifice.

Gabriela Firea a avut o atitudine similară și la ședința de săptămâna trecută a Biroului Permanent Național când le-a transmis colegilor din conducere că au o atitudinea prea responsabilă, fără a pune în dificultate PNL, au declarat pentru Europa Liberă surse din partid.

Senatorul Niculae Bădălău, cel care se află în cărți pentru o funcție de vicepreședinte la Curtea de Conturi, a cerut în cadrul Comitetului Executiv ca bisericile să fie redeschise, chiar dacă Guvernul nu vrea acest lucru.

Poziția sa a fost completată și de luările de cuvânt ale șefilor de organizații din Moldova, dar și de Marcel Ciolacu. Toți au spus că PSD trebuie să aibă o voce puternică pe acest subiect, deoarece tema este foarte importantă pentru electorul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri