Caută
Close this search box.

Raed Arafat: Nu se deschid încă restaurantele. Încetarea stării de alertă, foarte periculoasă acum

raed arafat

Raed Arafat a declarat că încetarea stării de alertă, cât încă nu e totul sub control, este foarte periculoasă în acest moment.

„Situația încă nu a revenit la normalitate. Oamenii care gândesc limpede știu că virusul încă există, focare încă apar. Număr de cazuri de infectări încă există.

Vedeți că continuăm să avem peste 100 de cazuri zilnic. E o situație care necesită ca anumite măsuri să rămână. S-ar putea să ne trezim în situația în care oamenii să creadă că am revernit la normalitate. Acesta e un mesaj fals (…)

Absența stării de alertă poate să ducă la îngreunarea modului de acțiune și la o înțelegere greșită de către populație”, a spus Raed Arafat marţi seara, la Antena 3.

„Rămân terasele deschise, dar nu şi restaurantele în interior. Deci încă se aşteaptă pentru faza următoare.

Asta e ce s-a discutat la acest moment, iar motivul e riscul de a răspândi în interiorul restaurantului pentru că e spaţiu închis, e aer condiţionat, e imposibil să stea lumea cu mască în spaţiul respectiv.

Totuşi e restaurant şi nu ai cum să faci acest lucru, aşa că riscul rămâne încă ridicat.

La fel, mall-urile se deschid, dar nu se deschid cinematografele, zonele de alimentaţie din interior şi zonele de joacă pentru copii”, a anunţat Raed Arafat, marți, la Antena 3.

Este posibil să se deschidă şi piscinele în aer liber, dar cu măsurile de distanţare de rigoare.

Raed Arafat a declarat, marți seară, la Digi24, că la ședința de astăzi de la Cotroceni nu s-a discutat în prezența sa deschiderea grădinițelor și creșelor private. Mai mult, el a spus că nici ministrul Educației nu a fost prezent la această discuție.

„Sunt foarte similare școlilor și ați văzut că multe țări care au deschis le-au reînchis”, a completat el.

La observația că președintele Iohannis a făcut acest anunț, secretarul de stat a răspuns:

„Nu s-a discutat cât am fost acolo (…). Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

„Recomandarea este de a găsi modalitatea de a continua pe starea de alertă sau orice altă soluție. Cu domnul președinte (n.red: Klaus Iohannis) s-au explorat mai multe aspecte. Starea de alertă rămâne cea mai simplă modalitate”, a spus Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri