Caută
Close this search box.

Rezultate şocante după autopsiile făcute de medicii de la Colentina pacienților cu coronavirus

Autopsiile făcute de medicii de la Colentina pacienților uciși de coronavirus  au scos la iveală rezultate şocante.

Concluzia medicilor este că pacienții cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu noul coronavirus, potrivit unui interviu, realizat în exclusivitate, cu profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina.

„Infecția cu SARS-CoV-2 nu alege. Poveştile iniţiale, că sunt doar persoanele foarte vârstnice sau foarte bolnave afectate, asta a fost o poveste.

Am făcut mai multe autopsii. Au fost pacienți cu stare de sănătate absolut bună.

Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac.

La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare la nivelul ficatului.

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină.

Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2. (…)

Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani.

Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică. La insuficiența renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în față mulți ani de viață, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar nici un obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină și doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimențaţie.

Acești oameni, care aveau vârste între 40 și 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minimum 20, 30 de ani.

Le-am făcut autopsia tocmai pentru a stabili leziunile pe care infecția cu SARS-CoV-2 le produce la nivelul țesutului, la pacienții din România.

În fiecare țară există niște predispoziții genetice și în funcție de bagajul genetic al fiecărei populații, modificările ce apar pot să fie diferite”, a declarat Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri