Caută
Close this search box.

Roxana Wring a colaborat cu Securitatea comunistă, a decis Curtea de Apel Bucureşti

Roxana Wring

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat că Roxana Wring, fost lider al USR Bucureşti, a fost colaborator al Securităţii. Decizia nu este definitivă.

Fostul consilier USR în Consiliul General al Capitalei a anunțat că va ataca sentința Curții de Apel. Roxana Wring susține în continuare că ea nu consideră că a colaborat cu Securitatea.

„Voi contesta decizia de astăzi a Curții de Apel București. Deocamdată, nici eu nu am mai multe informații decât cele pe care le are și presa (care a aflat de decizie înainte ca ea să fie publicată pe portalul instanței).

Așa cum am mai spus, nu consider că am colaborat cu securitatea ca poliție politică. Imediat după facultate, am lucrat la ONT și am semnat hârtii – în fața superiorilor ierarhici – despre care consideram la vremea respectivă că fac parte din fișa postului. Nu am făcut rău nimănui, nu am pactizat cu sistemul, nu am fost o unealtă a lui. De altfel, sistemul este cel care m-a hărțuit și pe mine și pe familia mea ani buni înainte și după angajarea la ONT. Am un dosar de urmărire cu mult mai voluminos decât cel de colaborare.

Dar asta nu mai contează foarte mult acum. Cei care vor să arunce cu pietre n-au nevoie decât de pretext. Pe care l-au primit încă de anul trecut. Din fericire, cei care au trecut prin experiența totalitarismului înțeleg și fără explicații. Nu sunt o eroină. Nu am luptat cu regimul. Însă nu am fost în niciun caz un pion al angrenajului opresiv dezvoltat de regimul comunist.

PS: încă de anul trecut am demisionat din USR din proprie inițiativă (nu la solicitările altora, cum au încercat să dea de înțeles). Nu mai am în acest moment absolut niciun rol politic sau administrativ. Scriu pe această pagină din spirit civic și aproape exclusiv despre patrimoniu și despre București”, a scris Roxana Wring, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri