Caută
Close this search box.

Se restricționează consistent vânzarea telefoanelor mobile, de azi

De astăzi, 27 iunie, intră în vigoare ordonanța de urgență prin care Guvernul interzice vânzarea mai multor tipuri de telefoane mobile.

Este vorba de acele telefoane care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT. Cei care continuă să comercializeze astfel de dispozitive riscă amenzi uriașe.

Nouă ordonanță semnată de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial și interzice, de astăzi, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT. În urma acestei decizii, toate magazinele sunt obligate să retragă de pe piață telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență.

Cei care nu respectă noile prevederi și sunt prinși că încă vând astfel de telefoane mobile riscă amenzi uriașe cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei, la o primă abatere. Dacă, însă, companiile producătoare sau comercianții încalcă legea a doua oară, amenzile vor fi mult mai mari, cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei.

În Ordonanță de urgență a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”, care intră în vigoare în data de 27.06. 2020, se arată că „telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri