Un număr de 24 de persoane au fost reţinute de procurori DIICOT Sibiu în dosarul privind înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate, în care au fost identificate mii de persoane vătămate.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, cele 24 de persoane reţinute au vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani şi sunt din judeţele Sibiu, Argeş, Gorj, Olt şi Vâlcea.

De asemenea, alte trei persoane cercetate în această cauză au fost puse sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite Agerpres.

Poliţiştii şi procurorii de la crimă organizată au efectuat, miercuri, 39 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile a 13 societăţi comerciale de pe raza judeţelor Sibiu (37), Teleorman (1) şi Hunedoara (1), într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave în care sunt cercetaţi, în acest moment, 98 de suspecţi persoane fizice şi juridice.

„Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu au fost înfiinţate mai multe societăţi comerciale, administrate de aceleaşi persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate şi care în fapt nu au avut niciun moment intenţia desfăşurării efective a acesteia, ci doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă, în vederea obţinerii de foloase necuvenite. Astfel, persoanele angrenate în activitatea infracţională au postat anunţuri pe diferite site-uri de profil din România prin care promiteau locuri de muncă în condiţii avantajoase în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesaţi să se prezinte la sediile din municipiul Sibiu unde, contra unor sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ofereau garanţia găsirii unui loc de muncă pentru cei interesaţi. În realitate, persoanele în cauză nu au întreprins nicio activitate în scopul obţinerii de locuri de muncă, urmărind doar obţinerea de câştiguri ilicite”, au precizat anchetatorii.

Conform acestora, până la acest moment s-a stabilit că au fost prejudiciate aproximativ 4.000 de persoane vătămate, de la care au fost încasate ilicit sume de peste 2.000.000 de lei, însă există indicii că, în realitate, numărul victimelor ar fi mult mai mare, de peste 10.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.