Caută
Close this search box.

Site-ul Ziare.com rămâne fără echipă

ziare.com

Publicația online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă care se ocupa de site, de mai bine de zece ani. Practic, pleacă toată redacția condusă de Serinela Spătărelu, dar și departamentele de suport, de tehnic și de vânzări, în total, câteva zeci de persoane (aproximativ 30).

Conform acelorași surse, la mijlocul acestor plecări este o neînțelegere între echipa redacțională și patronat, mai exact reprezentantul patronatului, Andrei Siminel.

Ziariștii ar fi acuzat, spun sursele Paginademedia.ro, tentative de ingerințe editoriale din partea lui Andrei Siminel.

De cealaltă parte, patronatul și-ar fi arătat nemulțumirea de faptul că Ziare.com este deținut de NCH (New Century Holdings), însă operațiunile erau derulate prin compania deținută de Serinela Spătărelu.

Site-ul Ziare.com este administrat de mai mulți ani de firma Alert News, deținută de Serinela Spătărelu. Pe aceeași companie sunt angajați și membrii echipei din redacția publicației online.

Contactată de Paginademedia.ro, Serinela Spătărelu nu a comentat plecarea echipei pe care a condus-o. Până la ora publicării articolului, nici Andrei Siminel nu a răspuns întrebărilor. Andrei Siminel este reprezentantul companiei americane NCH în România.

NCH administrează și fonduri de investiții (Broadhurst – acționar la Vel Pitar) și Lindsell Enterprises. În portofoliul administrat sunt companii din imobiliare (United Capital), retail (Romarta), bănci (Libra Bank) și internet (Netbridge).

Neînțelegerile dintre echipă și Siminel au început în urmă cu câteva luni, iar în ultima perioadă a fost căutat un nou coordonator pentru site.

După o perioadă de discuții în piață cu mai mulți ziariști, a fost găsit un nou redactor-șef, care urmează să reconstruiască Ziare.com. Este vorba despre jurnalista Ramona Ursu.

Ziarista urmează să preia atribuțiile de redactor-șef în următoarele zile. Ramona Ursu lucrează în prezent la Newsweek România, unde este și printre fondatorii publicației. Înainte, a fost jurnalist la Adevărul, de unde a demisionat în 2017. Timp de un an, a lucrat la Revista 22.

La vremea respectivă, spunea Ramona Ursu “Concret, redactorul-sef mi-a transmis că patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui, presiuni cărora până acum le-a făcut faţă”.

Ramona Ursu a confirmat informația legată de oferta Ziare.com, fără da alte detalii. Echipa Ziare.com va lansa în perioada următoare o nouă publicație online.

În echipă sunt practic toți ziariștii Ziare.com, cu nume precum Serinela Spătărelu, Ioana Ene Dogioiu, Magda Grădinaru sau Ionel Stoica.

În proiect intră și jurnalistul Emilian Isăilă, care a lucrat cu Ziare.com până în toamna lui 2019, când a plecar pentru a-și lansa proiectul PolitikNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri