Între Codrin Ştefănescu, PSD şi Clanul Sportivilor există legături incredibile pentru un neavizat, despre care scrie Rise Project.

Clanul Sportivilor aruncă sistematic cu inimioare în Primăria Sectorului 4. Activ pe Facebook și izolat de pandemie într-o vilă cu piscină de la granița Portugaliei cu Spania, Mircea Nebunul, fratele cel mare al secretarei lui Goleac, aplaudă încleștarea administrației cu dușmanul coronavirus: “Eu nu mă bag în politică! Dar bravo lor ce fac pentru sectorul 4!”.

Clanul s-a înfrățit demult cu PSD. Veriga este Florian Puiu, fost consilier la sectorul 4 în perioada 2012-2018. Puiu provine din școala veche a grupării și asigura gărzile pretoriene care îl escortau pe Liviu Dragnea la Înalta Curte.

A fost audiat în dosarele DIICOT ale Sportivilor, dar și la DNA, fiindcă a mituit doi primari din Ilfov (Jilava și Snagov), pe care i-a denunțat ulterior. Samsar de terenuri, a acumulat sute de hectare pe lângă București și se mișcă în PSD pe mâna lui Codrin Ștefănescu, fostul secretar general adjunct al partidului, samsar și el.

Socialist din 1996, Florian Puiu a fost vicepreședinte la organizația de sector. În 2018, s-a dus secretar județean la Ilfov, filială epurată intern după demisia Gabrielei Firea, pe fondul conflictului ei cu Dragnea.

Îl lega de Codrin un personaj greu al lumii interlope bucureștene de dinainte de ’89: Alain Mina, afin și asociat vechi cu politicianul PSD în aranjamente imobiliare care au prejudiciat Institutul Pasteur sau Primăria Capitalei. Mina a murit în aprilie, de infarct.

Cei doi, Florian Puiu și Alain Mina, au crescut lângă o legendă a mafiei. Primul i-a fost aghiotant, celălalt fin de cununie. E vorba despre fostul boxeur Ion Anghel zis Coco Anghel, ideologul de facto al Clanului Sportivilor.

Mentorul s-a stins în 2014, la 70 de ani, și a fost înmormântat cu strigăte de luptă ca în filmul “300 – Eroii de la Termopile”. Sentința în dosarul de crimă organizată a venit la parastas.

599 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here