Caută
Close this search box.

Ţânţarii transmit coronavirus? Ce spune un studiu din Italia

Ţânţarii pot transmite coronavirus? Este întrebarea la care încearcă să răspundă un studiu realizat de experţii italieni, mai precis de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian, în colaborare cu Institutul Zooprofilactic Experimental din Veneţia, citat de EFE.

Noul coronavirus nu poate fi transmis prin înţepăturile ţânţarului obişnuit şi nici ale ţânţarului tigru asiatic, potrivit rezultatelor preliminare ale acestui studiu.

După ce virusul intră în corpul unui ţânţar prin intermediul sângelui infectat, acesta „nu este capabil să se reproducă” şi nici nu poate fi inoculat unei persoane prin înţepătură, notează ISS într-un comunicat, citat de Agerpres.

Deocamdată, este vorba despre o ipoteză teoretică bazată pe primele rezultate ale studiului, deşi în curând vor fi publicate date definitive şi materialele corespunzătoare pentru ca investigaţia să poată fi coroborată şi cu alte cercetări.

Din acest punct de vedere, SARS-CoV-2 ar fi diferit de alte virusuri care se transmit prin înţepătura de ţânţar şi care provoacă alte boli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri