Caută
Close this search box.

Tăriceanu, atacat după un mesaj critic la adresa guvernanţilor: Mi-au ‘onorat’ pagina cu înjurăturile lor

călin popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu anunţă ca a fost victima unul val de înjurături după un mesaj critic la adresa Guvernului PNL.

„Postarea mea de ieri cu privire la încăpățânarea guvernului de a ține închise zeci de spitale privând în acest fel sute de mii de bolnavi cronici de tratamentul de care au nevoie a stârnit mare neliniște în rândul guvernanților. Am văzut asta și după numărul mare de troli care mi-au “onorat” pagina cu înjurăturile lor, dar și după emisiunea-dezbatere de aproape 3 ore în care secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, altfel un reputat chirurg, a încercat să ne convingă pe toți că lucrurile nu sunt așa cum am spus eu și că toți bolnavii cronici au parte de îngrijirea de care au nevoie.

Din păcate, nici graficele și nici minciunile lor nu țin loc de medicamente și tratamente pentru cei care au nevoie. Realitatea rămâne realitate și nimeni nu poate uita cum în 48 de ore au fost golite mare parte a spitalelor din România, cum la fel nu poate nimeni să conteste că toate spitalele din țară au primit indicații de la Ministerul Sănătății să consulte maximum 25% din bolnavii pe care îi consultau sau tratau înainte de coronavirus. Nimeni nu le-a spus de ce!”, transmite preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Efectele acestui blocaj din sănătate se vor vedea multe luni de acum înainte”

„Adevărul este că efectele acestui blocaj din sănătate se vor vedea multe luni de acum înainte. Lipsa chimioterapiei sau a altor tratamente nu produce efecte imediate, ci în timp.

Mă uimește cât de greu se poate obține orice concesie de la acest guvern! Sute de medici și personal medical din spitalul Colentina din București au semnat un apel în care cer revenirea spitalului la ce a fost înainte de COVID pentru a-și putea trata cei 20.000 de pacienți pe lună! Ministerul tace complice!

Dar ziua de ieri a adus și o veste bună. Am aflat, în sfârșit, cifra românilor testați! 371.000 de persoane testate de la început și 630.374 de teste. Personal cred că este o cifra scoasă din burtă ca să ne astupe gura, dar vom discuta despre asta în zilele care urmează”, apreciază Călin Popescu Tăriceanu.

„Ministrul Sănătății a dat înapoi puțin și a redus stagiul în spital al celor asimptomatici”

„Astăzi am văzut că Ministrul Sănătății a dat înapoi puțin și a redus stagiul în spital al celor asimptomatici. Le mai spun încă o dată dictatorilor din guvernul Orban: asimptomaticii nu sunt persoane pe care să le arestați și să le țineți unde vreți voi! Ei sunt români cu drepturi conferite de Constituție, drepturi care nu pot fi anulate prin ordine de ministru!

Acești doi pași înapoi făcuți de acești dictatori trebuie să ne servească drept exemplu că nu putem obține nimic de la ei decât prin presiuni publice puternice și perseverente. Exemplul medicilor de la Colentina trebuie urmat de cei de la alte spitale care se găsesc în imposibilitatea de a-și trata pacienții. În fond, jurământul lor este făcut către pacienți și nu către guvernanți!”, transmite liderul ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri