Caută
Close this search box.

Tăriceanu o apără pe Renate Weber şi vrea sesizarea Parlamentului European, CE și Comisiei de la Venetia

călin popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut sesizarea Parlamentului European, Comisiei Europene şi a Comisiei de la Veneţia, în legătură cu intenţiile PNL de a o schimba din funcţie pe Renate Weber.

Tăriceanu susţine că acestea fac parte dintr-un şir de atacuri la Justiţie.

„Democraţie doar cu aprobare de la Palatul Victoria! Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea! Pentru că judecătorii de la Curtea Constituţională refuză să devină slugile de curte ale dlui Orban, aceştia sunt atacaţi la baionetă! În general tot ce nu e pe placul lui Ludovic trebuie demis şi schimbat!

Periculoasă această boală a puterii de care s-a molipsit Ludovic Orban! Cred că i se trage de la nepurtarea măştii în preajma locatarului de la Cotroceni! Periculoasă pentru că loveşte în principiile fundamentale ale democraţiei, în instituţii care, îi place sau nu, servesc interesul public şi nu unul de partid!

Atacurile repetate la justiţie, la parlament, la drepturile şi libertăţile cetăţeanului se constituie în ameninţări serioase la democraţie şi la statul de drept!

Ştiţi că nu sunt adeptul plângerilor la Înalta Curte, pentru că eu cred că ne-am făcut prea mult rău spălându-ne rufele în public, dar aceasta ofensivă la adresa democraţiei trebuie semnalata tuturor celor care mai au ochi să vadă şi urechi să audă!

Cred că se impune sesizarea Parlamentului European şi a Comisiei Europene, precum şi a Comisiei de la Veneţia! Atacurile repetate la justiţie, la instituţiile fundamentale ale justiţiei şi democraţiei parlamentare trebuie sancţionate în orice fel cu putinţă. În plus, este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-isti nu se afla în ţară, ci în afara ei!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri