Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu admite că a discutat cu Liviu Dragnea şi Tudorel Toader despre amnistie şi graţiere. El susţine că aceasta s-ar fi petrecut ”pe fondul abuzurilor făcute de procurorii DNA”.

Tăriceanu mai spune că varianta OUG a fost abandonată, în favoarea unui proiect legislativ. Până la urmă, subiectul a fost îngropat definitiv, după arestarea lui Liviu Dragnea, în mai 2019.

”Da, au fost discuţii cu ministrul Justiţiei referitoare la necesitatea şi obligativitatea de a transpune în legislaţie deciziile CCR. Au fost discuţii şi referitor la un proiect privind amnistia şi graţierea, ca urmare a abuzurilor făcute de procurorii DNA şi a efectelor protocoalelor secrete între serviciile de informaţii şi ICCJ, subiect care, de altfel, a devenit public la vremea respectivă. S-a convenit să rămână ca acest lucru să fie făcut prin iniţiativă legislativă la nivelul Parlamentului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, conform Adevărul.

Fostul premier Viorica Dăncilă confirmă, în exclusivitate pentru Adevărul, dezvăluirile făcute de Tudorel Toader în legătură cu presiunile exercitate de Liviu Dragnea pentru a scăpa de puşcărie.

Viorica Dăncilă spune că întâlnirea pe tema amnistiei şi graţierii a avut loc la sediul PSD din Băneasa, unde Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă.

”Eu mai mult am ascultat”, rememorează Dăncilă. Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a vorbit într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu despre presiunile PSD pentru mutilarea legislaţiei penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here