Caută
Close this search box.

Tăriceanu: Sunt pentru o revenire la o normalitate responsabilă

călin popescu tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, se pronunţă pentru deschiderea spitalelor, restaurantelor, stadioanelor şi lăcaşelor de cult şi pentru sacrificarea timpului programat pentru concediu, propunând ca Parlamentul să rămână în sesiune aproape permanent.

„Da, sunt pentru o revenire la o normalitate responsabilă. Da, sunt pentru deschiderea spitalelor, restaurantelor, stadioanelor, mall-urilor şi tot ce ţine de revenirea la normalitate. Da, sunt pentru deschiderea largă a porţilor bisericilor şi altor lăcaşe de cult. Sper că vom reuşi sa revenim la normalitate şi că voinţa unui singur om nu va prevala în faţa voinţei unei întregi naţiuni. Urmăresc, pe cât îmi permite timpul, dezbaterea publică legată de această revenire şi cred că se discută mult prea mult despre vacanţe şi destul de puţin despre muncă”,. a scris Tăriceanu, vineri, pe Facebook.

Liderul ALDE consideră că această vară „ar trebui să fie diferită” de altele, când toţi se pregăteau de concediu.

„Nu contest nevoia de a ne duce copiii la mare sau la munte. Până la urmă face parte din revenirea la normalitate. Dar cred că trebuie să ne reducem aşteptările de la această vară. Cred că prioritatea trebuie să rămână refacerea lanţului de producţie şi recâştigarea încrederii consumatorului. Cred că trebuie să ne asigurăm că motoarele economiei pornesc şi rămân turate. După trei luni de stat în case, având şi ghinionul unui guvern care încă nu a propus nimic în materie economică, nu cred că prioritatea absolută trebuie să fie să plecam în iulie şi august cu toţii în concediu”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, „este nevoie de eforturi serioase” pentru repornirea economiei.

„Eu cred că fiecare va trebui să sacrificăm din timpul pe care îl aveam programat pentru concediu. Cred că Parlamentul trebuie să rămână în sesiune aproape permanent, poate cu o scurtă vacanţă de maximum două săptămâni. Cred că la fel trebuie să se întâmple în tot sistemul public. Cred că cei din sistemul privat vor vrea să recupereze din pierderile pe care le-au suferit în perioada stării de urgenţă. Este nevoie de fiecare dintre noi pentru a repune ţara pe picioare. Cred că ne-am lămurit cu toţii că salvarea nu poate veni de la acest guvern, ci de la fiecare dintre noi. Fiecare cât putem”, a transmis Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri