Caută
Close this search box.

Tătaru: În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor

nelu tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, în acest moment, nu este luată în considerare o carantinare a judeţelor, iar acolo unde există focare acestea sunt identificate, izolate, iar pacienţii pozitivi sunt internaţi. El a precizat că dacă va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate sau într-un cartier, atunci autorităţile se vor gândi şi la posibilitatea unei carantinări, menţionând că nu este cazul în acest moment.

Nelu Tătaru a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, că au apărut informaţii că ar putea exista judeţe unde să se impună carantinarea şi dacă se impune acest lucru.

“În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor, fiecare caz este evaluat particular, fiecare direcţie de sănătate publică evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, aceste focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care vor exista într-adevăr o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri