Caută
Close this search box.

Titluri de stat Tezaur, pentru persoanele fizice, începând de miercuri, cu dobânzi de până la 4,75%

Persoanele fizice pot investi de miercuri, 1 iulie 2020, în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%, pe an, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

• între 1-31 iulie de la unitãțile Trezoreriei Statului;
• între 1-29 iulie prin Compania Naționalã Poșta Românã pentru mediul rural și 1-30 iulie pentru mediul urban prin Compania Naționalã Poșta Românã.

Conform MFP, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. A fost eliminatã plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializatã și au valoare nominalã de 1 leu.

Dobânda este plãtitã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune (încă nu a fost publicat n.r).

De asemenea, spune MFP, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferã moștenitorilor, care prezintã documentele legale care le atestã calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2020, iar maturitãțile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri