Caută
Close this search box.

Tratamentul pentru Covid-19 susținut de Trump, declarat „inutil” de Marea Britanie

remdesivir

Marea Britanie a oprit studiul clinic prin care pacienții infectați cu Covid-19 erau tratați cu hidroxiclorochină, după ce au ajuns la concluzia că tratamentul susținut de Donald Trump este „inutil”.

Din primele rezultate ale studiului a rezultat faptul că hidroxiclorochina nu ajută cu nimic la combaterea infectării cu coronavirus, conform Reuters.

„Am revizuit datele și am ajuns la concluzia că nu există efecte benefice ale hidroxiclorochinei asupra pacienților infectați cu Covid-19 și am decis să oprim acest tratament imediat”, a spus Martin Landray, profesor al Universității Oxford și coordonator al studiului clinic.

„Acesta nu este tratamentul pentru Covid-19. Nu funcționează. Acest rezultat ar trebui să schimbe atitudinea medicală la nivel mondial. Putem acum să oprim utilizarea unui medicament inutil”, a adăugat medicul.

Hidroxiclorochina, medicament anti-malarie, a devenit controversat după ce președintele american Donald Trump a declarat că „ar putea schimba tot” în combaterea pandemiei de coronavirus.

De asemenea, tratamentul a fost „desființat” și de un studiu medical al jurnalului medical The Lancet, care a fost ulterior retras în urmă cu câteva zile.

Conform lui Landray, tratamentul a fost unul controversat deoarece până acum nu existau dovezi clare că acesta nu funcționează.

„Dacă ajungeți în spital, nu luați hidroxiclorochină”, a concluzionat expertul britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri