Caută
Close this search box.

Trebuie să dai CNP-ul dacă mergi la terasă? Ludovic Orban, personal, răspunde întrebării

orban

Trebuie să dai CNP-ul dacă mergi la terasă? Iată o întrebare care a agitat puțin spiritele în ultimele 24 de ore în România, dar la care Ludovic Orban a oferit un răspuns lămuritor pentru toată lumea.

Din 1 iunie, ca parte a valului II a măsurilor de relaxare socială din perioada pandemiei, în țara noastră s-au redeschis terasele. Decizia a venit cu unele reguli stricte, printre care și una legată de datele pe care clienții trebuie să le ofere gazdelor localurilor.

S-a vehiculat la un moment dat ideea că cei care merg la terase ar trebui să ofere chiar și CNP-ul. Lucrul acesta a fost infirmat de premierul Ludovic Orban, cel care a ținut să-i liniștească pe români.

Ludovic Orban a declarat, luni seara, că nu este nevoie ca deținătorii teraselor trebuie să le noteze, celor care fac rezervări, doar numele, prenumele și numărul de telefon. Șeful Executivului a punctat faptul că aceste date sunt utile într-o eventuală anchetă epidemiologică ulterioară.

”Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice.

E nevoie să poți consulta apoi bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat, luni seara, premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Ludovic Orban a ținut să le reamintească celor care contestă această măsură de a cere oamenilor să furnizeze numele și numărul de telefon, faptul că acțiunea nu este o noutate.

Și până în prezent, cei care își făceau rezervări la unele localuri erau nevoiți ca, pe lângă nume și prenume, să ofere și un număr de contact.

”Nu este ceva nou ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de identificare. Îi vom ajuta să înțeleagă pe cei care dețin terase toate aceste lucruri. E nevoie să poţi să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să ştii nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa.”, a spus Orban la postul de știri citat.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricţiilor. Conform legii, reprezentanţii teraselor trebuie să ceară clienţilor date de identificare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri