Caută
Close this search box.

Un manager de spital cere reintroducerea stării de urgență: „Dacă numărul cazurilor crește rapid, e necesară””

Un medic din Timisoara vorbeste despre reintroducerea starii de urgenta, in cazul in care numarul de cazuri noi de coronavirus ar creste brusc, după ce oricum ele au crescut consistent zilele trecute.

„Dacă numărul va creste rapid si drastic, pentru binele comunității, nu vorbim de conspirationiști, cred ca da, e buna instaurarea (stării de urgenta, n.r.)”, spune medicul Cristian Oancea intr-un interviu acordat presei locale din Timisoara. El este managerul Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.

„Inițial, când am calculat după statistica epidemiologică a unui virus, ne așteptăm că vălul 2 să fie abia în noiembrie-decembrie. Am spus-o de mai multe ori, pentru că noi nu știm să fim responsabili și disciplinați… Mă gândesc la noi, că și popor. Am privit acești pași de relaxare fără o anumită responsabilitate și, practic, ce am cerut noi au fost măsurile de bun simț: să te speli pe mâini, să îți aerisești casa, să porți masca pentru a fi protejat și tu și colegii. Nu am cerut măsuri extraordinare. Să ne limităm puțin distanța fizică la 1,5-2 metri, dacă avem o infecție respiratorie, să stăm acasă. Am cerut măsuri de bun simț, dar uitați-va cu ce ne confruntăm”, a declarat medicul în interviu.

„E posibil că valul 2 să fie declanșat chiar de noi, populația, și e posibil că valul 2 să fie mai agresiv. Gândiți-va că Sars Cov 2 nu se compară ca agresivitate cu alte virusuri. Nu știu ce decizie se va lua…. Cât a fost stare de urgență, cu măsuri dure, am scăzut”, spune specialistul.

„Dacă numărul va creste rapid si drastic, pentru binele comunității, nu vorbim de conspirationiști, cred ca da, e buna instaurarea (stării de urgenta, n.r.)” , incheie specialistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri