Caută
Close this search box.

Un medicament banal este testat ca posibil remediu pentru coronavirus

Un medicament des folosit, pe care sigur îl au mulţi în casă, este testat ca posibil tratament împotriva coronavirusului.

Deşi la început se credea că nu e eficient sau chiar că are efecte negative în cazurile de COVID-19, specialiştii au ajuns acum la concluzia că ar putea ajuta mai ales bolnavii de coronavirus aflaţi în stare gravă.

Potrivit ultimelor cercetări în domeniu, medicii britanici cred că ibuprofenul, un medicament antiinflamator, ar putea fi o soluție salvatoare.

 

BBC, citat de playtech.ro, anunţă că medicii de la trei spitale din Marea Britanie au început deja testele pe mai mulți pacienți. Dacă se dovedește o soluție salvatoare, atunci pacienții ar putea fi tratați și fără să fie conectați la ventilatoarele mecanice.

Proiectul poartă numele de Liberate. Jumătate dintre pacienți vor primi și ibuprofen pe lângă medicamentele uzuale administrate deja. De precizat că este vorba de o formulă specială, adaptată cazurilor, o formulă care diferă cumva de pastilele pe care le cumperi din farmacie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri