Caută
Close this search box.

Un nou drog ciudat pune viața românilor în pericol, mai ales dacă este consumat împreună cu alcool

Un nou drog ciudat pune viața românilor în pericol, mai ales dacă este consumat împreună cu alcool.

O femeie în vârstă de 31 de ani care locuiește în Iași alături de iubitul ei a fost transportată de urgență la spital după ce a ingerat o combinație ciudată de droguri și alcool ce ar fi putut să-i ia viața.

Aceasta a fost transportată la Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Sfântul Spiridon, din Iași cu simptome foarte violente ale unui cunoscut drog ce face ravagii în rândul femeilor din România: GHB, cunoscut și sub denumirea de „drogul violului”.

Chiar iubitul femeii este cel care a sunat la ambulanță de teamă că aceasta și-ar putea pierde viața.

Cel mai probabil femeia a consumat drogul în scop recreațional, deși majoritatea celor care ajung la spital au fost intoxicate în mod intenționat de bărbați necunoscuți. Producând o stare constantă de euforie pentru cel care îl consumă, femeile cărora le-a fost „strecurat” în pahar devin o „pradă” mai ușoară.

„Pacienta locuiește în Iași, împreună cu prietenul ei. De altfel, prietenul a fost cel care a solicitat ambulanța, declarând că femeia era deja comatoasă. Diagnosticul este intoxicație voluntară acută cu gama-hidroxibutirat și etilism acut. A fost internată de urgență la Clinica de Medicină Internă”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU/SMRD Iași.

Drogul violului, sau după denumirea științifică, acidul gama hidroxibutiric este, de fapt, ecstasy în formă lichidă, care cauzează dependență foarte rapid după ce a fost consumat.

Consumatorii se pot confrunta cu un sevraj acut în momentul în care aceștia întrerup consumul brusc. Există dovezi că dependenţa fizică poate apărea la consumatorii care utilizează drogulul în scop recreaţional, fiind înregistrate cazuri de simptome de sevraj la încetarea consumului de GHB şi precursori ai acestuia.

Consumul de GHB, ale cărui complicaţii pot fi greu de recunoscut în cazuri de urgenţă, poate duce la nelinişte, atacuri de anxietate, insomnie, transpiraţie, tahicardie şi hipertensiune. Pacienţii în sevraj pot dezvolta, de asemenea, psihoză şi delir, scrie Antena3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri