Caută
Close this search box.

Un singur lucru ne mai scapă de valul 2 de coronavirus. Oficial!

coronavirus
Reuters transmite că utilizarea măştilor de protecţie pe tot mapamondul ar putea împinge transmisia COVID-19 până la niveluri controlabile, conform unui studiu recent.

Cercetarea condusă de oamenii de știință de la Universitățile Cambridge și Greenwich arată că purtarea măştii poate preveni valurile suplimentare de coronavirus.

În studiul publicat miercuri se subliniază că doar măsurile de blocaj nu vor opri reînvierea noului coronavirus SARS-CoV-2, dar chiar și măștile făcute în casă pot reduce drastic rata de transmisie dacă suficient de multe persoane le poartă în public.

„Analizele noastre susțin adoptarea imediată și universală a măştilor de către public”, a declarat Richard Stutt, care a condus studiul la Cambridge.

El a spus că rezultatele au arătat că, dacă utilizarea măştii pe scară largă a fost combinată cu distanțarea socială și unele măsuri de blocare, aceasta ar putea fi „un mod acceptabil de gestionare a activității economice pandemice și de redeschidere”.

În opinia acestuia, această măsură este foarte bună cu mult înainte de dezvoltarea și disponibilitatea publică a unui vaccin eficient împotriva COVID-19, boala respiratorie cauzată de coronavirus.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista „Proceedings of the Royal Society A”.

Organizația Mondială a Sănătății și-a actualizat vineri îndrumările pentru a recomanda guvernelor să solicite tuturor să poarte măști de față în zonele publice cu risc maxim.

Studiul a descoperit că dacă oamenii poartă măști ori de câte ori sunt în public, măsură este de două ori mai eficientă decât dacă măștile sunt purtate doar după apariția simptomelor.

„Avem puțin de pierdut din adoptarea pe scară largă a măştilor de protecţie, dar câștigurile ar putea fi semnificative”, a declarat Renata Retkute, care a condus studiul.

„Până la data de 9 mai 2020, au fost raportate 1.229.640 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Până astăzi, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.362 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.051 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 952 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 231 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.399 de persoane. Alte 19.887 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 256.749 de teste”, se arată pe mai.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri