Caută
Close this search box.

Unul dintre cele mai lăudate medicamente în lupta cu noul coronavirus, scos din schema de tratament. Care este motivul

covid-19

Medicamentul recomandat de foarte mulți specialiști, până și de Donald Trump, a fost eliminat din schema de tratament a noului coronavirus.

Adio, hidroxiclorochină! Medicamentul, promovat intens de Doanld Trump, a fost retras de Agenţia Medicamentelor din Statele Unite (FDA) din schema de tratament al noului coronavirus.

„Nu mai este rezonabil să credem că administrarea orală de hidroxiclorochina şi clorochina este eficientă în tratamentul COVID-19.

Nu este rezonabil nici să credem că beneficiile cunoscute şi potenţiale ale acestor produse depăşesc riscul lor cunoscut şi potenţial”, a spus şeful consiliului ştiinţific pentru Agenţia Medicamentelor din Statele Unite (FDA), Denise Hinton.

În urmă cu câteva săptămâni, președintele american Donald Trump a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, că a luat, timp de două săptămâni, hidroxiclorochină, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, fără efecte adverse.

„Preşdintele a finalizat acest tratament in siguranţă”, a declarat și dr. Sean Conley, unul dintre doctorii Casei Albe.

Se pare că la mijloc, ar fi, de fapt, o luptă între grupul care îl susţine pe preşedintele Donald Trump şi Agenţia Medicamentelor din Statele Unite (FDA), având în vedere recomandările repetate ale lui Trump privind hidroxiclorochina, folosită inclusiv în protocolul folosit la spitalul Matei Balş din Bucureşti, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri