Caută
Close this search box.

Varujan Vosganian, discurs fake news despre Covid-19. „Ce fel de boală e asta, fără bolnavi?”

varujan vosganian

În plină explozie a numărul de infectări, deputatul ALDE Varujan Vosganian alimentează teoriile conspiraţiei, care susţin că virusul nu există. Vosganian s-a alăturat recent grupului parlamentar al PSD.

„În ultimele două zile, am avut aproape 900 de noi infectări cu coronavirus. Şi totuşi, numărul celor aflaţi la terapie intensivă a rămas neschimbat: 186. Ar putea să-mi explice şi mie cineva ce fel de boală e asta, fără bolnavi?”, a scris Vosganian, pe Facebook.

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că sunt în creştere cazuri active de Covid-19, în prezent fiind aproape 6.000. Arafat a afirmat că România a evitat un dezastru şi, în loc să recunoaştem asta, creăm toate premisele să ne întoarcem la dezastru. El a spus că România ar putea ajunge ca în situaţia altora tari şi anume cadrele medicale să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu.

“La un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nu vrea să asculte, ne rămâne nouă, partea medicală şi partea situaţiilor de urgenţă, o singură soluţie: aşteptam la spital, ne pregătim, primul venit, primul servit şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, ci medicii care tratează, cum s-a întâmplat în alte ţări să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic, dar este realitatea, asta s-a întâmplat în alte ţări”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Arafat a menţionat că România a evitat un dezastru, dar pentru că populaţia nu mai crede nimic riscă să ajungă într-un asemenea dezastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri