Caută
Close this search box.

Vasile Dîncu îi pune la zid pe Olguţa Vasilescu şi Mihai Tudose

vasile dîncu

Vasile Dîncu, susţinut de organizaţiile PSD din Transilvania pentru a deveni preşedintele Consiliului Naţional al PSD, are o replică dură la adresa inamicilor din partid, şefii organizaţiilor PSD din sudul ţării.

Anterior, Lia Olguţa Vasilescu şi Mihai Tudose au lansat atacuri violente la adresa sociologului.

„Nu înţeleg nimic din politică. Sunt unii care cred că singurul lucru important e votul”, le-a transmis Dîncu lui Tudose şi Liei Olguţa Vasilescu.

„Acest atac (al organizaţiilor PSD din sudul ţării) la adresa mea a fost comandat şi s-a reacţionat după o transcriere oarecum imperfectă a unei emisiuni de televiziuni. Eu nu am spus niciodată că nu-i respect pe cei din sud care câştigă.

Am spus-o chiar la întâlnirea de partid cu organizaţiile din Transilvania de la Reghin, am spus cât de mult şi de ce respect eu munca celor câştiga în acest moment alegerile pentru PSD în sudul ţării. Ceea ce am spus a fost simplificat într-o transcriere care a fost pusă pe net a fost faptul că victoria unor organizaţii din sud nu poate să reprezinte întreaga cultura politică a stangii din România.

Aceste victorii, din păcate, trebuie să le completăm cu cultura politică din alte judeţe şi cu reprezentarea politică în conducerea politică a Moldovei sau a Transilvaniei. Eu am spus că asta nu epuizează întreaga cultura politică, nu am spus că nu respect munca acestor oameni”, a explicat Vasile Dincu, pentru Europa Liberă.

El atrage agenţia că foarte mulţi şefi de organizaţii PSD judeca doar din perspectiva voturilor câştigate, aceasta fiind unica unitate de măsură în evaluarea oamenilor.

„Nu înţeleg nimic din politică. Sunt unii care cred că singurul lucru important e votul. E foarte important pentru partid, dar în partid, aşa cum oamenii trebuie să fie diferiţi, ar trebui să gândim un pic mai complex de atât. Am mai spus şi poate şi asta deranjează că în politică, mai ales în cea de stânga, este importantă diversitatea. Dacă nu acceptăm diversitatea internă, cum să o înţelegem pe cea din societate.

Dacă PSD se concentrează doar pe susţinerea unui electorat captiv sau pe rezolvarea unor probleme din justiţie, atunci suntem condamnaţi să dispărem. Electoratul se schimbă, aceasta este cea mai mare provocare a PSD-ului în acest moment, dacă partidul nu se schimbă, vom pierde peste tot, chiar şi în zonele din sud”, a spus Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri