Caută
Close this search box.

Vești pentru românii din Marea Britanie. Primarul Londrei cere guvernului să extindă perioada de tranziţie BREXIT

Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a cerut luni guvernului condus de Boris Johnson să extindă perioada de tranziţie pentru a putea negocia acorduri post-Brexit cu Uniunea Europeană, scrie Agerpres, preluând dpa.

Sadiq Khan i-a solicitat ministrului pentru Brexit, Michael Gove, să „lase deoparte ideologia politică” şi să prelungească negocierile cu Bruxellesul, prevăzute a fi reluate marţi.

„În contextul în care încercăm să găsim o cale de a depăşi această pandemie, ultimul lucru de care ţara noastră are nevoie este mai mult haos şi mai multă incertitudine”, a scris pe Twitter politicianul laburist.

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, după ce o majoritate fragilă din electorat a votat pentru Brexit într-un referendum organizat în iunie 2016.

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat pentru Sunday Times că Regatul Unit nu a reuşit să-şi respecte angajamentele privind negocierile asupra viitoarelor relaţii comerciale.

Potrivit lui Barnier, Londra a făcut ”un pas înapoi – doi paşi înapoi, trei paşi înapoi – faţă de angajamentele iniţiale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri