Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE Proteste masive în SUA: Moartea lui George Floyd continuă să stârnească revoltă

Zeci de mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Washington, la ceea ce se așteaptă a fi cea mai mare mobilizare de la începutul protestelor după moartea lui George Floyd.

Au fost și în alte orașe din SUA, iar în lume mii de oameni au scandat mesaje împotriva rasismului în Australia, Marea Britanie, Germania, Belgia și Franța, în ciuda restricțiilor impuse de coronavirus.

Totodată, cei doi polițiști din Buffalo care l-au trântit la pământ pe bărbatul de 75 de ani au pledat ”nevinovat” în fața tribunalului.

La manifestații a fost prezentă şi primăriţa oraşului Washington, Muriel Bowser, ţinta tweet-urilor batjocoritoare ale preşedintelui american. Politiciană de culoare a apreciat că a venit momentul pentru „Următorul” în noiembrie, aluzie la alegerile prezidenţiale care vor urma peste 150 de zile. „Am impresia că am luptat, am luptat, am luptat şi că, dintr-o dată, totul a ieşit la lumină” s-a bucurat Patricia Thompson, în vârstă de 55 de ani, referindu-se la faptul că multe companii şi organizaţii americane au luat poziţie publică „împotriva rasismului instituţional” şi aceasta pentru prima dată, după incidentul care a dus la moartea lui George Floyd.

Mitinguri anti-rasism au avut loc și în alte țări. În Marea Britanie, Square Square din centrul Londrei s-a umplut de oameni care susțin mișcarea Black Lives Matter, în ciuda apelurilor guvernului de a evita adunările în masă, de teama de a nu răspândi coronavirusul. În Australia, au avut loc proteste majore în orașele Sydney, Melbourne și Brisbane. Proteste au fost și în Germania, Belgia și Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri