Caută
Close this search box.

VIDEO. Ședință PNL în restaurant, cu 100 de participanți, fără măști și fără distanțare

Peste 100 de liberali au încălcat măsurile de distanțare socială, impuse de starea de alertă. Aceșia au participat la o ședință a PNL organizată astăzi, în incinta unui restaurant de lângă Iași, situat pe malul lacului Aroneanu.

Din imaginile surprinse de 7IAȘI în jurul orei 10:00, se poate observa că cei peste 100 de participanți nu purtau măști și s-au așezat unul lângă altul pe scaune, fără respectarea distanței minime și nici a cifrei maxime admise!

Mai mult decât atât, ședința a fost condusă de doi membrii ai Guvernului: Costel Alexe, ministru al Mediului și șef al PNl Iași, și Liviu Brătescu, secretar de stat la Ministerul Culturii.

Restaurantul Liria de pe lacul Aroneanu aparține omului de afaceri Dragoș Samoilă.

Potrivit presei locale, firmele lui Dragoș Samoilă au primit prin încredințare directă contracte în valoare de sute de mii de euro de la primării din județele Iași și Neamț pe filiera PNL.

Patronul restaurantului, apropiat al liberalilor și furnizor de casă al Primăriei
Samoilă are o relație specială cu PNL, majoritatea contractelor fiind primite de la primării conduse de liberali.

Rețeta afacerii este simplă. Samoilă primește contracte de la primari liberali, apoi subcontractează serviciile firmei Artehnis, societate ce aparține fratelui deputatului Mugur Cozmanciuc.

În ultimii trei ani, Samoilă a pus pe picioare o nouă afacere pe bani publici. A înființat societatea Garden Store prin care livrează flori, plante decorative și ghivece către Servicii Publice SA, societatea Primăriei Iași. În perioada 2017-2020, firma lui Samoilă a primit de la Primăria Iași prin încredințare directă contracte în valoare de peste 200.000 de euro.

Revenind la ”restricții”. O singură întrebare. Banală și neutră. Omul de rând, care este permanent certat de televiziuni, de politicieni și de medici că NU RESPECTĂ RESTRICȚIILE, ce să mai înțeleagă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri