Condiţiile de cazare şi de masă vor fi temeinic verificate în toate fermele din Germania, a afirmat marţi Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, referindu-se la românii plecaţi să muncească în această ţară.

Fiecare oră de muncă va fi înregistrată într-un sistem electronic care va ţine evidenţa tuturor orelor zilnice şi săptămânale.

„Ştiu că vedeţi negru în faţa ochilor de furie. Îmi dau seama că vă înfurii când vedeţi cum se face treabă la Ministerul Muncii”, a declarat Violeta Alexandru de la pupitrul Senatului României.

Ministrul Muncii a fost, de curând, într-o vizită de lucru în Germania.

„În abatoarele din Germania, românii vor avea contracte semnate cu contractori oficiali, şi nu cu subcontractori, având astfel o protecţie sporită. Fiecare muncă, oră de muncă, va fi înregistrată într-un sistem electronic care va ţine evidenţa tuturor orelor zilnice şi săptămânale, evitând neînţelegerile dintre angajatori şi angajaţi pe această temă.

Toate fermele au obligaţia, aşa cum am discutat cu omologul meu, să aibă un contract colectiv încheiat cu un furnizor de servicii de sănătate pentru o minimă asistenţă medicală acordată românilor şi tuturor angajaţilor. Condiţiile de cazare şi de masă vor fi temeinic verificate în toate fermele din Germania”, a declarat Alexandru, la dezbaterea moţiunii simple împotriva din plenul Senatului.

„Am convins ministrul Muncii din Germania să schimbe legislaţia pentru ca românii să aibă condiţii de muncă mai bune.

Lansez astăzi, în dezbatere publică, un proiect de lege la care am muncit în ultimele săptămâni privind măsuri mai sigure de organizare a plecărilor românilor în străinătate la muncă.

Ştiu că vedeţi negru în faţa ochilor de furie. Îmi dau seama că vă înfurii când vedeţi cum se face treabă la Ministerul Muncii. Ştiţi că toţi miniştrii ţărilor, având comunităţi mari de români, sunt astăzi în dialog cu mine. România este acum conectată la toţi decidenţii politici importanţi din Uniunea Europeană.

În două zile, după 4.500 de kilometri conduşi dus şi întors până în Germania, am făcut cât nici un ministru PSD nu a făcut pentru românii noştri din străinătate. PSD nu a discutat niciodată aceste probleme faţă în faţă cu decidenţii europeni. România practic este astăzi sub guvernarea PNL la masa discuţiilor cu aceşti decidenţi”, a mai spus Violeta Alexandru.

331 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =