De necrezut! Documente oficiale arată că, atenție!, în ultimele 2 zile, aproape 1.000 de persoane au fost arestate pentru „mișcare inutilă” și încălcări de blocare, conform rapoartelor.

Statul Zimbabwe a arestat peste 100.000 de persoane pentru încălcarea restricțiilor de blocare din martie. Conform rapoartelor, restricțiile care au fost introduse pentru a ajuta la reducerea crizei COVID-19 în țara africană au fost ușoare, dar rămân în vigoare în țară.

Conform rapoartelor, evidențele poliției din Zimbabwe arată că în ultimele 2 zile, aproape 1.000 de persoane au fost arestate pentru „mișcare inutilă” și încălcări de blocare. Opoziția țării a susținut că guvernul folosește aceste măsuri de restricție pentru a viza în mod special liderii opoziției, transmite RepublicaWorld.com.

Conform rapoartelor, legea actuală din Zimbabwe prevede că toți oamenii care intră în țară trebuie să se carantineze timp de trei săptămâni în centrele aprobate de guvern. Cu toate acestea, poliția a raportat că aproape 300 de persoane au fugit din aceste centre de carantină, inclusiv persoane care au fost pozitive pentru COVIVD-19.

Aproximativ 30 de persoane care au fugit au fost deja reținute de poliție și vor fi acuzate că și-au expus membrii familiei și nenumărate altele cu virusul. Doi bărbați care se refugiau în carantină după testarea pozitivă, acum au infectat alți șapte membri ai familiei lor înainte de a fi reținuți de către autorități.

Conform rapoartelor, populația din Zimbabwe a devenit plină de satisfacție și a început să se dedice activităților în aer liber. Autoritățile depun eforturi pentru intensificarea eforturilor de a impune blocarea și restricționarea mișcărilor.

Potrivit centrului de resurse coronavirus John Hopkins, Zimbabwe a raportat 1.478 de cazuri pozitive COVID-19 și are un număr de decese de 25. Cu toate acestea, măsurile de pandemie și de blocare implementate în efortul de a combate virusul au determinat deteriorarea economiei.

211 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here