Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale,

Potrivit informațiilor preliminare obținute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanților agenției de plasare a forței de muncă, la ferma în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 100 de cetățeni români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

Cetățenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică, transmite MAE.

Potrivit datelor comunicate ambasadei de către reprezentanții companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasați în izolare, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare. Lucrătorii plasați în izolare au fost scutiți de la plata chiriei în această perioadă.

Totodată, la ferma în cauză sunt prezenți reprezentanți ai autorităților locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, nici un lucrător nu mai desfășoară activități în cadrul fermei.

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, potrivit competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.

174 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =