Caută
Close this search box.

Accident CUMPLIT, cu 12 victime, în Covasna. A fost activat Planul roșu de intervenție

Un accident în urma căruia au rezultat 12 victime a avut loc, duminică, pe DJ 121, în afara localităţii Imeni, în urma coliziunii a două autoturisme, potrivit IPJ Covasna, informează Agerpres.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Secuiesc au fost sesizaţi, duminică după-amiază, printr-un apel la 112, despre producerea unui accident rutier cu victime multiple pe DJ 121, în afara localităţii Imeni.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat în vârstă de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 121, din direcţia Covasna către Târgu Secuiesc, aflat în efectuarea unei manevre de depăşire a unui alt autoturism, pe fondul unei probleme tehnice la anvelopa dreapta faţă a autoturismului depăşit, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a acroşat autoturismul angajat în depăşire, determinându-l pe conducătorul auto să piardă controlul volanului şi să părăsească partea carosabilă, răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă.

Conducătorul autoturismului depăşit, un bărbat în vârstă de 32 ani, în urma coliziunii, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a sensului său de deplasare”, a informat IPJ Covasna.

În urma accidentului, având în vedere numărul mare de victime, a fost activat Planul roşu de intervenţie, cele 12 victime fiind preluate de către echipajele de ambulanţă şi SMURD şi transportate la unităţile spitaliceşti din Covasna şi Braşov.

Conducătorul auto în vârstă de 32 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Acesta a fost transportat la o unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre de sânge în vederea determinării alcoolemiei, fiind internat în stare gravă.

Un bărbat în vârstă de 38 ani, o femeie în vârstă de 28 de ani şi două minore cu vârste de şase, respectiv zece ani, se mai aflau în maşină, alături de acesta, în calitate de pasageri, şi toţi au fost răniţi uşor.

Conducătorul auto de 46 de ani nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri şi pentru recoltarea de mostre de sânge în vederea determinării alcoolemiei, unde a rămas internat în stare gravă.

Împreună cu acesta, în autoturism se mai aflau şase persoane, respectiv o minoră în vârstă de cinci ani şi o femeie de 60 de ani, rănite grav, un bărbat în vârstă de 35 de ani, rănit uşor, o femeie de 30 ani, şi alte două minore de 12, respectiv 15 ani, rănite uşor.

Cele două autoturisme au fost ridicate de la faţa locului pentru efectuarea unor expertize.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămarea corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri