Caută
Close this search box.

Adrian Năstase afirmă că pensiile nu pot să crească cu 40%

adrian năstase

Adrian Năstase, fost lider PSD şi prim-ministru, a declarat luni ca pensiile nu pot fi majorate cu 40%, din cauza problemelor economice generate de pandemia de coronavirus.

PSD a anunţat că va depune o moţiune de cenzură dacă pensiile nu vor creşte cu 40%.

„Nu poţi să oferi o creştere de 40 la sută pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuşi mai mulţi ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă şi vor trebui să aibă o pensie sustenabila şi pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Or, în măsura în care nu reuşeşti să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală şi eu n-am fost niciodată de acord cu aşa ceva. Unii au spus că am avut o abordare mai curând social-liberala. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani şi pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase.

Adrian Năstase a mai spus că pensiile ar fi trebuit să treasca cu 15-20 la sută la începutul anului, iar orice altă majorare ar trebui realizată dacă o permite situaţia economică.

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură dacă guvernul PNL nu creşte cu 40 la sută punctul de pensie de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea votată de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri