Caută
Close this search box.

Alertă printre șoferi. 10.000 de lei amendă, oricând și oriunde!

Mare atenție! Șoferii din România care fac această contravenție se pot alege nu doar cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000, dar și cu ridicarea mijlocului de transport care a fost parcat în condițiile explicate de Poliția Română.

Poliția Română lansează un avertisment extrem de dur pentru șoferii din România care nu respectă locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

Într-un mesaj publicat sâmbătă pe pagina de Facebook a instituției, polițiștii au arătat care sunt consecințele pentru cei care nu respectă locurile de parcare marcate ca fiind rezervate pentru acestea.

Pagubă mare la portofel

Iar consecințele pot fi drastice: în afară de ridicarea mijloculuide transport aflat în culpă, amenda este una extrem de usturătoare.

”Nu parcați pe locurile de parcare rezervate pentru persoane cu dizabilităţi – au nevoie de ele!

Începând de astăzi, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu dizabilităţi se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, se arată în mesajul publicat sâmbătă de Poliția Română pe internet.

Lupta pe locurile de parcare

Din păcate, astfel de avertismente sunt mai mult decât necesare, în condițiile în care șoferii români sunt în general cunoscuți ca nefiind foarte atenți la regulile de circulație.

Iar în condițiile aglomerației foarte mari, cum este cazul în Capitală și în marile orașe, cu atât mai puțin se arată șoferii români dispuși să respecte drepturile celorlalți, fie că este vorba despre persoane cu dizabilități sau nu.

Este cunoscută lupta pe care trebuie să o dea zilnic șoferii pentru locurile de parcare, luptă ce a degenerat nu arareori în confruntări violente verbale sau chiar fizice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri