Caută
Close this search box.

Alți 12 muncitori români din Berlin, testați pozitiv cu Covid. Unii au fugit din carantină

coronavirus

UPDATE. Se pare că sunt 23 testați pozitiv, existând informații despre încă 11 persoane depistate lângă Bonn.

Situație din ce în ce mai grea în Germania. Potrivit Ministerului de Externe român, 12 muncitori români din Berlin, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. O parte dintre aceștia ar fi părăsit locul de carantină, fiind căutați de autoritățile din Germania.

„În contextul informațiilor apărute în mass-media germană cu privire la apariția unor cazuri de infectare cu COVID-19 în spațiile de cazare ale unei companii din Berlin, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Berlin s-a autosesizat și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania în cauză pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile locale competente, cei aproximativ 50 de angajați ai companiei au fost testați, iar printre persoanele confirmate pozitiv se regăsesc și 12 cetățeni români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceștia prezentând simptome ușoare”, a transmis MAE.

Potrivit MAE, autoritățile germane îi caută pe românii fugari.

„În acest context, autoritățile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locația respectivă, în vederea limitării riscului de răspândire a infecției, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei. Totodată, autoritățile locale au informat misiunea diplomatică cu privire la părăsirea locației de carantină de către patru cetățeni români, dintre care trei confirmați pozitiv. La acest moment, autoritățile germane întreprind demersuri pentru identificarea acestora. MAE menționează că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancționată cu amendă sau închisoare, în conformitate cu legislația germană”, mai informează MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri