Caută
Close this search box.

Austria reintroduce obligativitatea purtării măștilor în supermarketuri și bănci

măşti

Austria reintroduce obligativitatea purtării măștilor de protecție în supermarketuri, bănci și oficii poștale datorită creșterii numărului de noi infecții cu coronavirusul în ultimele săptămâni, a anunțat marți cancelarul Sebastian Kurz, potrivit Reuters.

Deși numărul de noi infecții zilnice a rămas constant sub 50 în mai și iunie, acesta a crescut în ultimele trei săptămâni, atingând peste 100 aproape în fiecare zi.

„Sunt zone ale vieții cotidiene unde o persoană nu poate alege dacă să meargă sau nu – supermarketul, banca, oficiul poștal”, a afirmat Kurz în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că prin urmare s-a decis „să facem măștile de protecție din nou obligatorii” în locurile respective.

Noi focare au apărut recent în Viena și apropierea capitalei austriece precum și în provincia Austria de Sus învecinată cu Germania și Cehia. O parte din focare au fost legate de participarea la slujbe religioase iar Austria a raportat o creștere a cazurilor importate din Balcani, emițând avertismente de călătorie pentru țările din zonă.

Cancelarul austriac a mai anunțat înăsprirea testărilor pentru sosirile din Balcani și că vor fi introduse restricții pentru a limita numărul de persoane care pot participa la slujbe religioase și care să permită închiderea bisericilor în cazul depistării unui caz de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri