În România există o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, iar recordul a fost atins pe 17 iulie când s-au înregistrat 799 de noi cazuri. Autoritățile susțin că ar putea apărea noi restricții, însă nu toți specialiștii sunt de acord cu această variantă. 

Prof. doctor Vasile Astărăstoae, fost Rector al ”Medicinei” din Iași și șef al Colegiului Medicilor din România, a declarat pentru cei de la Fanatik că ar fi o greșeală să se introducă din nou carantina. El este sigur că lumea va trebui să conviețuiască cu virusul, așa cum conviețuim cu gripa sezonieră și crede că eforturile autorităților ar trebui să fie concentrate pe focarele din spitale și cămine de bătrâni:

“Pe datele care sunt actuale nu cred că poate fi introdusă carantinarea. Este opinia mea. Nu știu ce este în capul celor care gestionează această situație. Eu aș recomanda să se concentreze pe aceste puncte vulnerabile.

Record de infecții în România, însă un renumit doctor îndeamnă la calm: “Acest virus nu va dispărea”
De ce spitalele devin focare? De ce căminele de bătrâni devin focare? Acolo ar trebui să se ia măsuri, nu să ne sperie tot timpul. Eu nu înțeleg de ce trebuie să fim speriați în loc să ni se explice. De ce să fim amenințați tot timpul cu apocalipsa când vorbim despre o afecțiune cu care trebuie să ne obișnuim. Acest virus, cel mai probabil, nu va dispărea.

Excepțional, acest virus va dispărea doar ca și SARS. Dar, cum ne-am obișnuit cu virusul gripal va trebui să ne obișnuim cu SARS-CoV-2, viața nu trebuie blocată, trebuie să mergem înainte și să ni se dea o speranță. Nu trebuie să avem mereu această viziune apocaliptică, în care oamenii să fie nevrozați”.

235 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here