Caută
Close this search box.

Bogdan Aurescu: Sunt 8 state în UE care au introdus măsuri de restricționare pentru români

bogdan aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că misiunile diplomatice din București trimit raportări cu situația epidemiologică în fiecare zi.

Oficialul a raspuns la intrebarea dacă se așteaptă ca și alte țări, în afara celor opt din UE care impun restricții de călătorie românilor, să includă România pe o listă „roșie” a statelor cu multe cazuri noi de COVID-19.

Sunt 8 state din UE care au introdus deja măsuri de restricționare de diverse feluri. Inclusiv cu obligativitate de autoizolare. Dar sunt variațiuni de la stat la stat. Sunt state care impun obligația de autoizolarea, cum este Lituania. Care recomandă autoizolarea 14 zile. Sau Slovacia care spune că puteți intra pe teritoriul ei ca destinație finală dacă prezentați un test negativ făcut în ultimele patru zile. Stați 5 zile în autoizolare, la finalul acestora mai faceți un test. Care, dacă este negativ, puteți călători liberi”, a declarat Bogdan Aurescu.

Malta interzice complet intrarea cetățenilor români pe teritoriul său, potrivit digi24.ro.

Danemarca a introdus un „certificat COVID-19”. Acest lucru pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri