Caută
Close this search box.

Cadrele medicale de la ATI poartă PAMPERȘI! “Nu avem voie să dăm costumul jos nici la baie!”

În secțiile ATI din spitale lupta cu boala este una crâncenă, iar sacrificiile acestor cadre medicale sunt unele pe care cu greu ni le putem imagina.

Echipați din cap până în picioare pentru a se proteja de virus, angajații de la terapie intensivă sunt, probabil, angajații din sistemul sanitar cei mai afectați de pandemie.

Cadrele medicale angrenate în lupta cu COVID-19, în zonele de anestezie și terapie intensivă (ATI) din spitalele României nu se luptă doar cu boala, ci și cu niște condiții extrem de dificile.

Dat fiind faptul că sistemul medical duce o lipsă acută de cadre, numărul infirmierelor și al asistentelor de la ATI este unul extrem de redus.

În afară de aceste carențe de efectiv uman, cadrele medicale lucrează ore la rând în unități fără aer condiționat, în plin sezon cald, fără a avea corpul oxigenat și fără a putea să se ducă la baie sau să bea apă măcar.

Angajații de la Institutul Clinic de Pneumoftiziologie Dr. Marius Nasta din București lucrează la foc continuu în această perioadă. Unitatea e plină, atât în zona internărilor cu forme ușoare și medii de COVID, cât și la terapie intensivă.

“Sunt condiții foarte grele, suntem câte o asistentă la 6 bolnavi, stăm în costum câte 6 ore fără să avem voie sa ne dezbrăcăm, sa mergem la baie, fără aer condiționat pentru că nu e voie.

Ne curge transpirația pe noi, avem pamperși pentru că nu avem altă soluție.”, declară o asistentă a unității din Capitală la o emisiune de la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri