Caută
Close this search box.

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE. Cine a fost Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

CALENDAR ORTODOX 25 IULIE 2020. În această zi, ortodocşii sărbătoresc Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Sfânta Ana este considerată ocrotitoarea copiilor şi a maternităţii. La Mănăstirea Bistriţa Neamţ se află icoana făcătoare de minuni a acesteia. Sfânta Ana vindecă bolile copiilor şi ajută femeile să aducă pe lume prunci. Schitul Sfânta Ana din Muntele Athos este împodobit cu pozele bebeluşilor născuţi în urma minunilor săvârşite de această sfântă.

Sărbători religioase 25 iulie 2020

Ortodoxe: Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Romano-catolice: Sfântul apostol Iacob; Sfânta muceniţă Valentina, fecioară; Sfântul mucenic Cristofor

Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Sfânta Ana a fost fiica Mariei și a preotului Natan din neamul lui Aaron, potrivit crestinortodox.ro. Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.). Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, căsătorită în Betleem, a născut pe Salomi; Sovi, căsătorită tot în Betleem, a născut pe Elisabeta, soția preotului Zaharia și mama Sfântului Ioan Botezătorul; Ana, căsătorită în Galileea cu Ioachim și a născut pe Preasfanta Născătoare de Dumnezeu. Deci Salomi, Elisabeta și Sfânta Fecioara Maria au fost verișoare primare.

Sfânta Ana a fost bunica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. La vârstă de trei ani, Preasfanta Fecioara Maria a fost dusă la templul din Ierusalim. După moartea lui Ioachim, Sfânta Ana s-a dus la Ierusalim lângă Sfânta Fecioara Maria. Ea și-a petrecut restul zilelor în rugăciune, post și fapte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri