Caută
Close this search box.

Ce spun specialiştii despre vaccinul şi tratamentul contra COVID

Veşti proaste de la Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România. În acest an, nu vor exista tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului, dar putem evita „o catastrofă sanitară şi economică” mai ales în sezonul rece, prin măsurile deja cunoscute: masca, distanţa fizică şi igiena mâinilor.

unor vaccinuri, rezultatele acestora nu oferă deocamdată date concludente cu privire la durata şi intensitatea efectului imunologic.

PRIMER: A devenit dificilă găsirea unui tratament pentru COVID
„De asemenea, a devenit dificilă şi găsirea unui tratament medicamentos, în special pentru formele uşoare şi medii ale bolii, pentru că a scăzut numărul pacienţilor înrolaţi în studii clinice, în același timp cu limitarea răspândirii virusului din ultimele luni”, se mai arată în comunicatul celor de la PRIMER.

Avertismentul producătorilor de medicamente. Ce spun despre vaccinul şi tratamentul contra COVID

Astfel, în prezent, modalităţile prin care putem prevenit răspândirea virusului sunt măsurile recomandate de autorităţile şi specialiştii din întreaga lume: purtarea măştii, distanţa fizică şi igiena mâinilor.

Dr: Virusul a intrat în comunitate şi se răspândeşte cu repeziciune
„Virusul SARS-CoV-2 a intrat în comunitate şi se răspândeşte cu repeziciune, în primul rând deoarece nu sunt respectate recomandările autorităţilor şi specialiştilor”, a precizat dr. Damian.

Totuşi, medicul este optimist în ce priveşte tratamentele în anii următori. „Nu există nicio îndoială că în 2021 şi 2022 vom avea pe piaţă foarte multe soluţii pentru a lupta împotriva COVID-19, care vor ajuta ca viaţa noastră să intre în normalitate. Până atunci însă, trebuie să privim cu maximă seriozitate contribuţia şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi la limitarea răspândirii bolii.

Pentru 2020, masca, distanţa, spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt singurele măsuri capabile să evite o catastrofă sanitară şi economică în România. Haideţi să le practicăm”, a adăugat Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri