Caută
Close this search box.

Ce vreme ciudată de weekend! Avertizări cod galben și cod portocaliu, ACUM

Foarte ciudat evoluează vremea în acest weekend, atât în București, cât și în țară! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că weekendul va fi foarte călduros în București. Conform prognozei, situația se va schimba în ultima pare a zilei de duminică, spre seară, când se vor înregistra averse de ploaie și descărcări electrice.

Prognoza de specialitate arată că, în perioada de timp cuprinsă între 17 iulie, ora 14:00 și 19 iulie, ora 22:00, în Capitală vremea va fi călduroasă. Duminică seara, 19 iulie, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și chiar averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări sâmbătă (18 iulie) şi duminică (19 iulie) când la rafală se vor atinge viteze de până la 40 – 45 km/h. Temperatura maximă, conform prognozei ANM, va avea valori cuprinse între 30 şi 33 de grade Celsius, iar cea minimă între 16 şi 19 grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare nowcasting Cod galben de averse, valabilă în zone montane din Moldova. Până la ora 14:00, în judeţele Suceava şi Neamţ (zona de munte) se vor semnala, local, averse ce vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Tot vineri, ANM a emis mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce vor ajunge să afecteze jumătate din ţară, în intervalul 17 iulie, ora 14:00 – 19 iulie, ora 22:00. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică de cod galben de instabilitate atmosferică şi o atenţionare meteorologică de cod portocaliu de averse torenţiale.

Interval de valabilitate: 17 iulie, ora 14:00 – ora 21:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

În intervalul menționat, în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Astfel în intervalul 20-27 iulie precum și în săptămâna cuprinsă între 27 iulie și 3 august sunt anunțate ploi în cea mai mare parte a țării. Aversele vor cădea în special în regiunile vestice și de nord – vest.

Conform prognozei meteo, valorile termice vor scădea în acest interval și se va situa sub cele specifice perioadei. Excepție va face zona de sud – est a țării une temperaturile medii vor ajunge la nivelul celor normale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri