Măsura luată de Bruxelles, de a nu deschide graniţele călătorilor americani, sancţionează eşecul Administraţiei Donald Trump, de a opri propagarea coronavirusului.

Creşterea în Statele Unite, în mod constant, a numărului de îmbolnăviri cu coronavírus a precipitat decizia responsabililor europeni de la Bruxelles. O măsură decisă şi pentru alte ţări printre care se află Brazilia şi Rusia.

Măsura a fost luată având la bază criterii epidemiologice – la finele lui iunie Statele Unite înregistrau 137 de cazuri la 100.000 de locuitori, media europeană fixată ca şi plafon este de cel mult 16 îmbolnăviri la 100.000 de locuitori.

Restricţia de a intra în UE nu se aplică cetăţenilor europeni aflaţi în Statele Unite şi care doresc să vină în spaţiul european şi nici americanilor ce doresc să vină în Europa pentru că sunt medici, lucrători sezonieri, diplomaţi ori fac parte din asociaţii umanitare.

Acum patru luni , preşedintele Donald Trump interzicea cetăţenilor Uniunii Europene să intre în Statele Unite pe motiv că epicentrul pandemiei se regăsea în Europa.

La începutul lui iunie, tot Donald Trump lăsa să se înţeleagă că va relaxa măsurile afirmând că Europa «face progrese». Dar Europa a trecut de ceea ce pare a fi “primul val” de coronavirus în timp ce situaţia s-a înrăutăţit la americani.

Totuşi, interdicţia a fost impusă cu greu de UE dat fiind faptul că turismul generează 10% din Produsul Intern Brut european şi 26 de milioane de locuri de muncă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Tări precum Grecia, Portugalia, Italia – a căror economie depinde de turism, aşteaptă cu nerăbdare întoarcerea turiştilor americani. Aceştia au cheltuit aproape 60 de miliarde de euro în Europa în 2019, o cifră ce a tot crescut în ultimii 5 ani.

În Paris, 50% dintre turişti sunt americani dar va trebui încă să mai aşteptăm revenirea lor în sălile de la Louvre ori în Tour Eiffel, redeschise de puţin timp.

171 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 5 =