Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aliatul lui Marcel Ciolacu, a declarat că, dacă preşedintele Iohannis refuză premierul propus de majoritatea parlamentară, atunci şefii Parlamentului vor sesiza CCR, pentru a-l forţa să accepte.

Referindu-se la un eventual refuz al preşedintelui de a desemna premierul propus de PSD, Tăriceanu a spus: „Deciziile preşedintelui pot fi atacate la CCR. Deci, preşedintele Iohannis este obligat să acţioneze conform deciziilor CCR, care a interpretat foarte clar prevederea constituţională care nu-i dă libertatea preşedintelui să pună pe cine vrea el, pe prietenul lui de golf, de tenis ş.a.m.d.. El trebuie să pună un premier care să poată să întrunească majoritatea în Parlament şi pentru aceasta se fac consultările la Cotroceni”.

Ciolacu a anunţat, după şedinţa CEX al PSD, că moţiunea de cenzură va fi depusă peste două săptămâni, la jumătatea lunii august.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat anterior că PSD a creat intenţionat o criză sanitară, social-democraţii fiind nemulţumiţi, în opinia sa, de reuşitele Guvernului PNL.

211 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =