Caută
Close this search box.

Ciolacu vrea tot. Să dea jos Guvernul, să mărească pensiile şi alocaţiile şi să câştige alegerile

Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a promis, răspunzând unui pesedist, pe Facebook, că va instala, după moţiunea de cenzură, un nou guvern, care va mări pensiile cu 40%, din luna decembrie.

Numeroase instituţii independente au avertizat că o astfel de mărire va arunca în aer economia României.

„Guvernul Orban este complet lipsit de credibilitate. Nu a fost în stare să construiască un parteneriat cu românii. Au chefuit, au băut, au fumat şi au făcut reuniuni electorale, în timp ce le spuneau oamenilor să respecte regulile. Acum trebuie să dea explicaţii. Şi apoi să plece!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Ulterior, a menţionat că „acest guvern preocupat doar de furturi şi pus clientela pe funcţii va plecă foarte curând acasă!”.

La solicitarea unui pesedist că noul guvern să dubleze alocaţiile şi să mărească pensiile cu 40%, Ciolacu a răspuns: „Exact aşa se va întâmpla”.

Premierul Orban a declarat recent că majorarea cu 40% a pensiilor „nu poate fi susţinută financiar, pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României”.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condiţiile în care eram într-o situaţie economică favorabilă, aşa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât şi veniturile bugetului de stat.

Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susţinută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face faţa tuturor plăţilor. Vom creşte pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, analize”, spusese premierul, în iunie, la România TV.

Orban a precizat că România nu îşi permite nici dublarea alocaţiilor pentru copii, care ar presupune un efort bugetar de 7 miliarde de lei.

„Vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creştere. Dublarea alocaţiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creşteri”, a mai spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri